Mikor célszerű az imázsfilm készítés?

Megörökítjük életed legfontosabb pillanatait

Ajánlatot kérek!

Mikor célszerű az imázsfilm készítés?


Miért fontos az imázsfilm?

Napjainkra egyre jellemzőbb, hogy a cégek, szervezetek már nem csupán képeket és szöveges tartalmakat használnak a marketingtevékenységük során, hanem imázsfilmeket is. De pontosan mi is az az imázsfilm, milyen esetekben érdemes csinálni, és mire érdemes figyelni az imázsfilm készítés során? Ezekre a kérdésekre keresem a választ ebben a cikkben.


Imázsfilm készítés – mi is ez?

 

Az imázsfilm készítés egyre nagyobb szerepet kap korunkban, az élet több területén is. De először vizsgáljuk meg, pontosan mit is takar a kifejezés: imázsfilm. Az imázsfilm tulajdonképpen egyfajta reklámfilm, csak kevésbé direkt módon tálalja a mondandóját. Ez a filmfajta arra hivatott, hogy kellemes érzéseket keltsen a mozgóképek, a zene és a vágások által. 

 

Az imázsfilm készítés célja, hogy a pozitív tulajdonságokat, értékeket bemutatva egy kedvező képet alakítson ki a nézőben az adott termékről, cégről, intézményről, rendezvényről, településről vagy valaminek a rendeltetéséről. Az imázsfilm egy meglehetősen hatékony marketingeszköz, amit fel lehet tölteni a honlapra, a közösségi média portálokra, különböző rendezvények alkalmával, de akár a televízióban is megjelenhet.

 

Mely esetekben jó választás az imázsfilm készítés?

 

Az imázsfilm készítés számos esetben bizonyulhat hatékony eszköznek. A legtöbb turisztikai termék megfoghatatlan, egy videó pedig sokkal beszédesebb egy szövegrészletnél, de még egy fényképnél is. Épp ezért ez a legjobb módja annak, hogy egy táj, szálloda, vagy épp egy étterem hangulatát megragadja és átadja a nézőknek.

 

Az imázsfilm készítés cégek számára is remek módja a hírnév növelésének, mivel a vállalat megítélését is befolyásolhatja és a cég termékeinek ismeretségét is növelheti.

 

De az imázsfilm készítés hasznosnak bizonyulhat különböző kampányok során, például az elérni kívánt cél bemutatására. Ugyanígy a különböző projektek esetében is érdemes ilyen kisfilmeket leforgatni.

 

Az imázsfilm készítés nem csak szervezetek, konkrét projektek esetében alkalmazandó; a különböző települések, turisztikai célok promotálására, vagy frissen elkészült intézmények (például egy uszoda, vagy jégpálya) népszerűsítésére is kiválóan alkalmas.

 

Sőt, az imázsfilm készítés történhet oktatási, vagy épp kulturális céllal is, például művészeti intézmények, kiállítások bemutatására. 

 

Mire érdemes odafigyelni az imázsfilm készítés során?

 

Az imázsfilm készítés során a legtöbbször együtt dolgozik a marketinges és a filmes, hiszen ennek a két iránynak kell találkoznia. A marketinges meghatározza a film irányát, témáját, történetét, míg a filmes segít az ötletek profi kivitelezésében. Egy imázsfilm akkor lesz jó, ha lényegretörő, látványos jelenetekből áll és jól van megvágva. Általában 1-3 perc hosszú egy ilyen kisfilm, de a 10 percet semmiképpen nem szabad elérni, mert az már nem imázsfilm lesz. Arra is érdemes odafigyelni, hogy hangulatba és stílusban hozzápasszoló zene legyen alákeverve. Ezek a filmek készülhetnek felirattal és narrációval is, akár mindkettővel, ami abban az esetben szerencsés, ha a környezet, ahol a film levetítésre kerül, egyébként túl zajos az emberi beszéd megértéséhez.

Szerző: Puskás Rékka

címkék:

Kommentek


Esküvői fotózás

Esküvői fotózás

Izgatott készülődés, megható pillanatok, boldogító igen. Akár a nagy nap minden percét végigkövetjük veletek, hogy évtizedekkel később is átélhessétek esküvőtök napját a fotókat nézegetve.

Rendezvényfotózás

Rendezvényfotózás

Legyen szó bármilyen üzleti, vagy privát eseményről, nem múlhat el anélkül, hogy örök emlékekké avanzsálnának! 

Családi fotózás

Családi fotózás

A családdal eltöltött boldog pillanatok megfizethetetlenek. Gondoskodunk róla, hogy a legszebb percekre, a legapróbb részletekre is hosszű-hosszú ideig emlékezhessetek! 


Maradandó emlékeket alkotunk...


Cikkek

Miért fontos az imázsfilm?

Mikor célszerű az imázsfilm készítés?

Napjainkra egyre jellemzőbb, hogy a cégek, szervezetek már nem csupán képeket és szöveges tartalmakat használnak a marketingtevékenységük során, hanem imázsfilmeket is. De pontosan mi is az az imázsfilm, milyen esetekben érdemes csinálni, és mire érdemes figyelni az imázsfilm készítés során? Ezekre a kérdésekre keresem a választ ebben a cikkben.

Minőségi videót szeretnél?

5 eset, amikor fontos a minőségi videó készítés

Az okostelefonok korában már mindenki tud videókat készíteni, amelyeknek már a felbontása is elég nagy. Azonban a készülékek fejlődése nem jelenti azt, hogy mindenki tisztában van a videó készítés minden fortélyával. Egyes esetekben pedig nagyon is fontos a jó minőségű videók elkészülte – erre mutatok most 5 példát. 

Mit érdemes tudni a termékfotózásról?

Termékfotózás – mit érdemes tudni róla?

Azoknak a cégeknek, melyek különböző termékeket forgalmaznak, árusítanak, elengedhetetlen, hogy a produktumokról megfelelő minőségű képek készüljenek – ebben segít a termékfotózás. De mi is pontosan az a termékfotózás, miért van olyan nagy szerepe, és miért érdemes ezzel a feladattal szakemberekhez fordulni? Ebből a cikkből kiderül!

Miért érdemesebb a rendezvényfotózást profikra bízni?

5 ok, amiért jobb a rendezvényfotózás folyamatát profikra bízni

Az okostelefonoknak köszönhetően szinte mindenki képessé vált jó minőségű képek készítésére, azonban ez nem jelenti azt, hogy a fotózás minden fortélyát is ismernék. Ugyanez vonatkozik a rendezvényekre is; hiába van a szervezőnek kamerája, jobban jár, ha a rendezvényfotózás lebonyolításával inkább egy profit bíz meg – íme 5 ok, hogy miért!